ممکن است این سؤالی باشد که وقتی با واژۀ «محتوا» روبهرو میشوید، در ذهنتان شکل بگیرد. اتفاقاً کاملاً هم درست میگویید. برای کسی که میخواهد فعالیتی جدی در حوزۀ محتوا داشته باشد، پیدا کردن ایدههای کاربردی شغل سادهای نیست.
اما پروا داشته باشیم پیمان نیست از همان نخست شغل تخصصی و زمینۀ خاصی را در قبل بگیریم و برای آن محتوا تولید کنیم.
میتوانیم برای اینکه عضلات تولید محتواییمان را قویتر کنیم در مورد موضوعات عمومی و البته کاربردی درونمایه تولید کنیم.
ضمناً اگر در تولید درونمایه مبتلا اهمالکاری و تعلل هستید میتوانید این مطلب را هم بخوانید: ۳۰ روش غلبه بر اهمالکاری در فرآوری محتوا
در اینجا ایدههایی را مطرح میکنم که چه بسا بتواند برای آغاز تولید محتوا کمککننده باشد:
ایدههایی برای شروع فرآوری محتوا:
۱
دستهبندی پربینندهترین پستهایی که تابهحال تولید کردهاید
۲
فهرستی از مزایای یک پیشه یا فعالیتی که در آن تخصص دارید
۳
نوشتن مرور کتاب
نوشتن مرور کتاب احد از گونه ها روشهای فرآوری محتوا برای به روز کردن وبلاگ و وبسایت شماست. این نوع درونمایه میتواند از چند بعد دارای اهمیت باشد:
نوشتن مرور برای کتابهایی که در راستای دیگر مطالب رسانۀ شماست، کمک میکند تا هماهنگی مطالب اغلب شده و ارتباطی قویتر بین انواع محتوای منتشر شده درباره سوژه کتاب شکل بگیرد.
نوشتن مرور کتاب، اعتبار سایت شما را افزایش میدهد. نگاه علمی و تخصصی که به به اتفاق نگارش مرور کتاب ایجاد میشود بههیچعنوان قابل چشمپوشی نیست.
از آنجایی که با نوشتن مرور کتاب، از افکار و دیدگاه یک مؤلف حرف میزنید که جدای از دنیای فکری شما کتابی را منتشر کرده است، ایده جذاب برای تولید محتوا فرصتی خواهید داشت تا بخشی از اعتبار آن نویسنده را به رسانۀ خود اضافه کنید. این امکان در صورتی برایتان فراهم میشود که محتوایی درخور و مفید در رابطه با کتاب مورد عقیده بنویسید.
وقتی کتابی را با مخاطبان خویش به بحث میگذارید، موقعیتی برپایی میکنید لغایت از نقطهای واحد به یک درونمایه مقاوم نگاه کنید. میتوانید از این فرصت برای آشنایی هر چه بیشتر با نگرش مخاطبان خویش سهم ببرید.
وقتی مرور کتابی را مینویسید که میدانید خواستن آن برای هرکسی امکانپذیر است، با دقت و تمرکز بیشتری خواهید نوشت. این موقعیت و حساسیت ایجادشده به پیگیری آن، کمک میکند الی عضلات نویسندگی شما در جهت احسان تقویت شود.
چند نکته درباره نگارش مرور کتاب:
تا کران امکان مرور کتابهایی را بنویسید که پیوسته با سایر محتوای فرآوری شده در رسانۀ شما باشد. این کار باعث میشود همپوشانی خوبی بین مطالب برپایی شود و همینطور حس بهتری برای مخاطب ایجاد میکند چراکه هماهنگی مطالب در رسانۀ شما او را از سردرگمی بعید میکند و میتواند ارتباطی منطقی بین مطالب مختلفی که منتشر میکنید را پیدا کند.
نوشتن مرور کتاب به معنای نوشتن چکیده کتاب نیست. قرار است با نوشتن مرور کتاب، نتیجهای را که از احضار یک کتاب استحصال کردهاید عنوان کنید. نگارش مرور کتاب، مجالی برای نقد و بررسی کتاب خوانده شده از دیدگاه شخصی شما ایجاد میکند.
تولید محتوای ارگانیک یعنی به آنچه هستی دارد، عقیده و نقطه نظر شخصی خود را بتابانید. کلیات را میشود از هر کسی شنید؛ این نقطه نظر شخصی شماست که ارزشمند است.
با فرآوری درونمایه فرصتی برای ارائۀ افکار خویش پیدا میکنید. نقد و بررسی آنچه دیده و شنیدهاید و انتشار آن در قالب محتوایی مفید، کمک میکند الی بهمرورزمان عضلات فکری شما تقویت شوند و در فرآوری محتوا صاحب سخیف شوید.
برای کتابهایی مرور بنویسید که برای اظهارنظر کردن دربارهشان محدودیت خاصی نداشته باشید. ازآنجاییکه نوشتن مرور کتاب فرصتی برای ارائۀ نظر شخصی شماست و پیمان است مخاطب را با افکار و نقطه نظر شما آشنا کند، نوشتن بازبینی برای کتابهایی را انتخاب کنید که برای انتشار جهانبینی و گونه نگاهتان به دنیا، کمککننده باشند.
کتابهای گوناگون را هرکسی میتواند بخواند ولی آنچه چنین محتوایی را جدا میکند، تأکید شما بر مطالبی از کتاب است که منظور دارید به بهانۀ آنها، حرف دلتان را بزنید.
هدف را فراموش نکنید. منظور شما از نوشتن بازبینی کتاب، فرآوری محتوایی ارزشمند برای مخاطبانتان است لغایت از این طریق، شناسایی خوبی درباره دیدگاه شخصی خود داشته باشید. قرار نیست با نوشتن بازبینی یک کتاب خالص آن را تبلیغ کنید. پس با تمرکز بر این هدف بنویسید که محتوایی مرتبط، ارزشمند و جذاب فرآوری کندی که بیننده بتواند صدای شما از پسزمینۀ نوشته بهخوبی بشنود و حرف شما را بفهمد.
حتی اگر میخواهید به سلیقه و کمر بستن خویش بازبینی کتاب بنویسید، قبل از هر چیز اصول نگارش مرور کتاب را یاد بگیرید و پس اقدام کنید. آشنایی با قوانین نگارش مرور کتاب کمک میکند تا محتوایی استاندارد تولید کنید که جوابگوی بیچارگی مخاطب باشد.